DOPRAVA ZDARMA OD 1500 Kč • ODESÍLÁME IHNED • VŠE SKLADEM

Proč chcete kvalitní kůži Top Grain

Asi už tušíte, že kožené řemínky mohou mít více úrovní kvality. My se zaměříme na 3 nejklasičtější a popíšeme si jejich klady, zápory a způsob výroby

 

 G-LSJ

 

1. Genuine Leather

Už dle překladu z angličtiny - "skutečná kůže" - se jedná o pravou zvířecí kůži, která se používá k výrobě kožených produktů. Tento název však může být v určitém pohledu zavádějící. Vezme se plát zvířecí kůže a oškrábe se z ní spodní vrstva. Tyto odřezky se následně lidově namelou a slisují, z čehož vznikne nový plát a materiál dostane nové označení "genuine leather". Ptáte se, co se děje s tou vrchní částí? A není logicky kvalitnější než odškrabky té spodní vrstvy? Samozřejmě je.

Předností u genuine leather je rozhodně přívětivá cena a snadněji rozložitelný biologický odpad po opotřebení. Nevýhodou může být kratší životnost produktu kvůli výše zmíněnému zpracování méně kvalitních surovin. Nepřestávejte číst.

top grain kvalita

2. Top Grain

"Top Grain" v překladu neznamená, že by kůže byla "top" ve smyslu "skvělá", i když ve skutečnosti skvělá je. Top v překladu říká, že se jedná o "svrchní" vrstvu, tedy tu co zbyla po opracování kůže viz bod 1. Tato top vrstva má zákonitě od přírody nejkvalitnější vlastnosti - je celistvá, netřepí se a chrání (tělo zvířete) při kontaktu s okolím, vydrží tedy nejvíce. Vypadá také přirozeněji, protože neprošla dalším zpracováním v lisu ani chemičce.

Mezi nejhlavnější přednosti patří špičková kvalita, což sami poznáte po mnoha měsících nošení, kdy řemínek stále bude vypadat skvěle a v namáhaných místech nebude poškozený nebo roztržený, jak to bývá u řemínků z genuine leather. Naše řemínky často ošetřujeme přírodními barvivy a oleji, které nezatěžují přírodu a voní naprosto úchvatně.

Nevýhodou se může jevit maličko vyšší cena, na kterou však hned po první zkušenosti zapomenete, protože se vyplatí. Občas můžete na takovém výrobku najít drobnou nedokonalost, a to proto, že se jedná o unikátní část kůže, která mohla být v minulosti v přírodě poraněna. My se i přesto snažíme vybírat pouze nepoškozené kousky, které prochází několika vizuálními kontrolami, než se dostanou až k vám. 

 

G-LS

 

3. Veganské řemínky

Umělou kůži si oblíbila nemalá část mileniálů, kterým není lhostejný původ konzumovaného produktu. Odmítají maso nejen v potravě, nýbrž i na sobě, což je naprosto v pořádku. Ne každý se však zamyslel i nad vznikajícím odpadem. Pokud se kožený výrobek jako je např. řemínek nevyrobí z organického materiálu - tedy kůže - v 99 % se vyrobí z nějakého druhu plastu, čímž vzniká odpad, který se již dále v přírodě nerozloží. To považujeme také za hlavní mínus takového výrobku a doporučujeme při nákupu tohoto druhu řemínku zvážit všechny možné dopady a především pátrat po tom, z čeho že byl vlastně můj veganský řemínek vyrobený - zda z plastu, nebo z látky přírodního původu.

Výhodou je jistě hřejivý pocit, že nemám nic z "mrtvého" zvířete, které však bylo i tak poraženo primárně pro masný průmysl.

G-LSCU-

 

Extra pro vás:

4. Kovové tahy

Kovové řemínky, nebo-li odborně tahy, se značí dlooooouhou životností. Ty naše jsou vyrobeny z ušlechtilé chirurgické oceli a ač nejsou nezničitelné, vydrží opravdu velký nápor. Při jejich prodeji se řídíme mimo jiné cenovou dostupností a mnoho z nich má jednoduchý způsob nasazování, což je jednoznačně velký klad. U milánských tahů navíc sami hravě nastavíte požadovanou délku, aniž byste museli hledat odborníka na zkracování.

Nevýhodou může být pocit chladného kovu na kůži, než se materiál prohřeje na teplotu ruky. Tento problém však nevzniká třeba u titanových hodinek, které se vaší teplotě ihned přizpůsobí.

19301_stribrny-kovovy-tah-lavvu-mesh-band-original-silver-22

 


 

Věříme, že po přečtení tohoto článku více rozumíte výhodám nákupu kožených výrobků označených Top Grain. Naše řemínky značek LAVVU a MINET Top Grain jsou navíc ručně vyráběny ve slunném Španělsku, kde pro vás necháváme připravovat ty nejzajímavější a momentálně nežádanější druhy v atraktivních barvách. O tom svědčí i naše kolekce pro hodinky Apple Watch, které mnoho lidí střídavě nosí s klasickými ručičkovými hodinkami našich značek z Továrny na čas.

18548_rose-gold-kozeny-reminek-minet-top-grain-pro-apple-watch-42-44-mm

Mějte na paměti, že řemínek má v jakékoliv kvalitě určitou životnost, tak jako pneu na vašem autě. Švýcaři dokonce doporučují měnit jej každých 6 měsíců z hygienických důvodů, protože se do něj vstřebává pot a po určité době se může stát semeništěm různých bakterií. My říkáme, že jednou ročně stačí, a pokud na výměnu váš LAVVU Top Grain řemínek po té době stále ještě nevypadá, omyjte ho mýdlovou vodou a klidně ještě pár měsíců přenášejte

Dozvěděli jste se z článku něco nového? Podělte se o zajímavé informace s vašimi přáteli, třeba to ocení! 

 


 

PROHLÉDNOUT ŘEMÍNKY LAVVU A MINET TOP GRAIN ▶▶▶