DOPRAVA ZDARMA OD 1500 Kč • ODESÍLÁME IHNED • VŠE SKLADEM

Kde koupit stříbrné šperky?

KAMENNÝ OBCHOD VS. E-SHOP

 

Stříbrné šperky se díky přívětivým cenám, vkusnosti a univerzálnosti těší celoroční oblibě. Poradíme vám, jak je bezpečně nakoupit ve zlatnictví, klenotnictví i na internetu.

 

Jaké výhody skýtá jedna či druhá forma nákupu? Na co si dát při objednávání v e-shopu pozor?

 

 infinity-unsplash-rose

 

V kamenném obchodě

 

Tento způsob nákupu volí ti, kteří nemají přístup k internetu jednoduše a preferují možnost šperk vidět naživo a „osahat“ si ho.

 

plus sign  

 

Zlatník či vyškolená prodavačka dokáží poradit s výběrem, ať už kupujete šperk pro sebe nebo jako dárek. Navíc přidá doporučení, jak se o zakoupený klenot správně postarat, aby nedošlo k jeho poškození.

Kvalita zboží je zde zaručena skrz zásobování od certifikovaných dodavatelů. Prodejce musí produkty kontrolovat a každý kus mu před vystavením ve výloze projde rukou. Vyzkouší nejen kvalitu, ale také ověří původ šperku díky puncovní značce, která na něm je vyražená.

 

KLADY KAMENNÉHO OBCHODU

  • Okamžitá dostupnost
  • Odborný přístup prodejce
  • Snazší domluva v případě reklamací
  • Podpora místního živnostníka

 

_______________________________________

minus sign  

 

Jako velkou a hlavní nevýhodou nákupu v kamenné prodejně je čas, který strávíte obcházením prodejen. Zboží, které do svého sortimentu zlatník vybírá, se navíc nemusí shodovat s vaším vkusem, a vy tak možná v obchodě nenajdete, co hledáte.

 

ZÁPORY KAMENNÉHO OBCHODU

  • Čas
  • Omezený výběr
  • Tlak prodávajícího a pocit závazku k nákupu
  • Často nemožnost vrácení zboží, pouze výměna za jiné

 

 


 

 

 G-JMAD0023

 

Nákup NA E-SHOPU

 

Nakupování přes internet je moderní a zároveň praktická cesta k nákupu zboží všeho druhu a objednání stříbrných šperků dnes už není žádnou výjimkou.

 

plus sign  

 

Nejvýznamnější výhodou je široká nabídka internetových obchodů se stříbrem a jejich obsáhlý výběr zboží. U každého produktu máte jasně dané parametry a informace, které k nákupu potřebujete.

Ačkoliv se zdá být nákup v e-shopu problematický z pohledu případné reklamace, vrácení zboží a s tím souvisejícími náklady na dopravu, zkuste se na to podívat z druhé strany: kolik peněz ušetříte za čas strávený na cestě a výběrem v obchodě, pokud svoji hodinu ceníte na x Kč? Většina e-shopů má již i toto pořešeno a nabízí od určité částky dopravu zdarma a pokud by se vám naživo šperk nelíbil, máte ze zákona 14 dní na vrácení bez udání důvodu.

 

KLADY NÁKUPU NA E-SHOPU

  • Velký výběr
  • Možnost porovnání s jinými e-shopy
  • Úspora času při obcházení "prodejen"
  • Možnost vrácení zboží

 

_______________________________________

minus sign  

 

Mezi hlavní nevýhody se řadí samozřejmě nemožnost vyzkoušet produkt před koupí a fakt, že vám prodavačka nebo zlatník nepomůže s výběrem. Na druhou stranu ale můžete klidně objednat šperků více, doma je v klidu vyzkoušet a nehodící se vrátit.

Také se množí e-shopy, které jsou nedůvěryhodné a můžete mít obavu, zda je drahý kov pravý. Vždy pátrejte po ryzosti, hmotnosti a dalších informacích u produktu, které značí, že e-shop je kontrolovaný puncovním úřadem. A čtěte recenze.

 

ZÁPORY NÁKUPU NA E-SHOPU

  • Doba dodání
  • Neosobní přístup
  • Nutnost kontroly důvěryhodnosti e-shopu
  • Nemožnost si zboží vyzkoušet

 

 


 

 

3 ZÁSADY

PŘI NÁKUPU ŠPERKŮ NA E-SHOPU

 

Při nákupu STŘÍBRA online byste měli dodržovat Několik zásad, které vám pomohou s nákupem v INTERNETOVÉ džungli:

 

1. Oření věrohodnosti e-shopu

 

Hledejte informace o e-shopu na internetu: Nemá špatné recenze? Co o něm píšou ostatní nakupující? V obchodních podmínkách, které musí prodejce uvádět na svých webových stránkách, zjistíte název firmy, která e-shop provozuje. Pomocí vyhledávače pak můžete nalézt další informace o tomto obchodníkovi, případně ověřit jeho existenci a důvěryhodnost.

 ověřeno.upr

 

 

2. Kvalita kupovaného zboží

 

Kromě obchodních podmínek musí mít každý e-shop, který prodává cenné kovy, na svých stránkách také odkaz s názvem „Puncovní značky“, kde uvádí, které puncovní značky jsou vyražené na jeho zboží a u kterého puncovního úřadu je zapsaný jako prodejce. Tím stvrzuje, že ručí za kvalitu prodávaného zboží a jeho původ. Po obdržení šperku můžete tento fakt ověřit, když se na značky podíváte: kromě 925 (označení pro stříbro) na něm najedete také zkratku dodavatele/výrobce – např. TOV, tedy Továrny na čas s.r.o.

U každého produktu by už na e-shopu měla být uvedena ryzost a přibližná hmotnost produktu. Pro více informací navštivte www.puncovniurad.cz.

Navíc, stříbrné šperky, pokud nejsou pozlacené růžovým nebo žlutým zlatem, by také měly být rhodiované. Rhodium je momentálně nejdražším kovem na světě a tenká vrstva na povrchu šperku zajistí, že doplněk nezčerná ani nezežloutne, ale bude si držet svou čistou barvu a lesk.

 20360_bily-rozkvetly-stribrny-prsten-minet-flowers-se-zirkony-vel--54vyrobniznacka

 

 

3. Nákup správné velikosti šperku

 

Pokud nakupujeme šperk jako dárek, je vhodné předem změřit důležité rozměry, aby správně seděl. Sledujte parametry výrobku na stránkách prodávajícího, kromě délky řetízku či náramku zde najdete také informaci o váze, nebo tzv. prodlouženém zapínání, který váš nákup jistě ulehčí. Můžete narazit také na fotky na modelkách, který vaši představu upřesní.

U prstenů je výběr správné velikosti největší oříšek. Pokud nemáte možnost velikost prstu změřit osobně v prodejně, doporučujeme přečíst si náš článek o měření velikosti doma. Když se netrefíte, můžete nenošený prsten do 14 dnů od nákupu přes internet vrátit, nebo vyzkoušet, zda vám nebude slušet na jiném prstě. 

 

Ale především – ať už se rozhodnete pro jakoukoliv formu nákupu, užijte si krásu stříbra!

 

 

Sperky_odkaz