DOPRAVA ZDARMA OD 1500 Kč • ODESÍLÁME IHNED • VŠE SKLADEM

Jak vybrat řemínek k hodinkám

Rozhodli jste se již neodkládat návštěvu specializovaného obchodu a vzít věci do vlastních rukou? Váš řemínek již potřebuje výměnu a hledáte na internetu informace, kterak si jej sami vyměnit za nový. Dobře, že jste tu, připravili jsme pro vás v několika krocích návod, jak řemínek správně vybrat a posléze také vyměnit

 

1) Materiál 

Jestliže je váš řemínek kožený a vy hledáte znovu kůži, podívejte se na náš výběr řemínků přímo TADY. Kůže je příjemný materiál, přizpůsobí se ruce, je lehká a odolná. Existuje více druhů kožených řemínků, pokud jste o tom ještě neslyšeli, určitě se pak podívejte na náš článek o kožených řemínkách různé kvality. Naše řemínky jsou ručně šité ve Španělsku z vysoce kvalitní kůže s označením Top Grain. 

Kožený řemínek můžete zvolit i tehdy, pokud jste původně měli na hodinkách kovový tah. Je ovšem důležité již na začátku upozornit na to, že nabízíme pouze standardní formu řemínků, sedí na většinu typů hodinek, ovšem někteří výrobci si v rámci snahy zachování navracejícího se zákazníka vyrábějí své specifické modely, jež jsou předražené a zpravidla hůř dostupné. 

Kovové řemínky nabízíme ZDE. Jsou vyrobeny z oceli a dostupné v různých délkách. 

 

2) Velikost 

Na velikosti i v tomto případě záleží. Řemínek rozhodně nedoporučujeme "zastřihávat", pokud netrefíte správný rozměr! Můžete tím nenávratně poškodit celistvost produktu a řemínek se může začít třepit. Stejně tak nepoužívejte řemínek, který je příliš úzký, protože se na hřídelce bude posouvat a způsobovat její vypadávání. Zkrátka tam nebude držet. 

Jako u všeho v hodinařině jde o milimetry. Pro zjištění správné velikosti vám však bude stačit obyčejné pravítko. 99 % hodinek má sudou šířku (16 mm, 18 mm, 20 mm, 22 mm, 24 mm), která je běžně k dostání ve všech hodinářstvích. Šířku měřte od vnitřní hrany k druhé hraně tak, jako zde na obrázku: v tomto případě budu potřebovat řemínek o šířce 14 mm.

velikost (2)

3) Akce!

Po obdržení balíčku s řemínkem se můžete pustit do práce. Pravděpodobně doma nemáte hodinářský nástroj zvaný "vystěžejkovávačka" (opravdu se tak jmenuje), ale postačit by měl obyčejný kuchyňský nůž. Stěžejka, na které je řemínek připevněn, má na obou stranách pérka, která lze zmáčknout a stěžejku tím uvolnit. Tím řemínek sundáte. Starý řemínek ze stěžejky sundejte a navlékněte nový. Analogický stěžejku vraťte na své místo do otvorů, které na hodinkách jsou, stěžejka by tam měla po pár pokusech krásně sama zapadnout (uslyšíte cvaknutí a už se nebude hýbat). Žádný učený z nebe nespadl, mějte proto napoprvé trpělivost, bude to chtít trochu tréninku. 

 

Pár tipů na závěr 

Pro silnější chlapskou ruku volte délku označenou XXL

Některé řemínky mají rychloupínací sponu pro snadnější navlékání řemínku. 

V naší nabídce také naleznete oblíbené řemínky k Apple Watch včetně barev pro dámy

 

V případě dalších dotazů týkajících se nákupu řemínků na internetu, se na nás neváhejte obrátit.